Electrostimulare musculara + Fitness = Slabire, Tonifiere & Reducerea celulitei

EMS este un sistem de stimulare a muschilor prin impulsuri electrice (EMS = Electro Muscle Stimulation = Electrostimulare musculara). Altfel spus, EMS reprezinta stimularea musculaturii organismului prin impulsuri electrice.

Tehnologia EMS are mai multe domenii de aplicabilitate, acoperind nevoile particulare ale fiecarui client. Ea poate fi utilizata pentru:

  • tonifierea si/sau intretinerea musculaturii,
  • preventia unor afectiuni medicale,
  • reabilitare medicala post-traumatisme,
  • reabilitare musculara dupa nastere.

Electrostimularea musculara (EMS) este o tehnologie care a cunoscut cea mai mare dezvoltare la inceputul anilor 1970, cand a fost folosita pentru astronautii care aveau nevoie de o punere rapida in forma a musculaturii la intoarcerea din calatoriile in spatiu. De atunci s-au facut numeroase studii si experimente, aceasta tehnologie avansand foarte mult, ajungandu-se in zilele noastre la rezultate incredibile – ceea ce gasim astazi pe piata sub diverse forme: echipamente EMS pentru fitness sau echipamente EMS statice (utilizate in saloanele de infrumusetare). Cu toate acestea, radacinile EMS sunt mult mai vechi.

Electrical Muscle Stimulation
Electrical Muscle Stimulation

Stramosul EMS – Anul 600 I.HR

 

Daca va ganditi ca cetatenii Antichitatii isi defineau corpul in sesiuni de fitness EMS cu veste XBody, va inselati. Totusi, exista dovezi istorice precum ca un anume grec, Aetius, folosea descarcarile electrice ale tiparilor (animale marine) in tratamentul gutei. Putin neasteptat, nu? Mai ales ca vorbim de o perioada in care descoperirile erau de domeniul fantasticului. 

Anul 1780 – Un pas inainte

Dupa un salt in timp, aterizam in 1780, in Italia. Ce facem aici? Ne intalnim cu cea mai electrica broscuta. Nu e o broscuta oarecare, ci cea a lui Luigi Galvani, care a descoperit cu ajutorul ei efectele impulsurilor electrice asupra fibrelor musculare. Astfel, inca un pas important in domeniul EMS a fost facut.

Dupa ce Galvani a luminat calea electricitatii, a urmat o perioada zbuciumata. Departe de a inventa costumele pentru fitness cu electrostimulare musculara, medicii vremii curentau pacientii in scop experimental. Abia spre finalul secolului al XIX-lea Dr. Golding Bird a acordat legitimitate practicii.

In 1902, un cercetator francez a inventat primul aparat de electrostimulare musculara, pe care l-a folosit cu succes pentru a trata atrofia musculara. 

In timpul Razboiului Rece, Ronald Melzack si Patrick Wall au descoperit ca electricitatea poate fi folosita in tratarea durerilor. Tot atunci, sportivii sovietici isi complementau antrenamentele cu electrostimuli musculari pentru a dobori recorduri. 

In jurul anului 1970, experimentele a doi cercetatori rusi, Kotz si Chwilon, au demonstrat o crestere de pana la 30-40% a puterii musculare, cu eforturi minime fiziologice si mentale intr-o perioada de timp scurta. De atunci acesta metoda a fost folosita pentru a trata diferitele dezechilibre musculare, si pentru a imbunatati performanta in cazul sportivilor profesionisti.
Actualmente, acest tip de antrenament, bazat pe electrostimulare musculara, se practica in intreaga lume, fiind tot mai popular pe zi ce trece.

In zilele noastre tehnologia EMS se foloseste in continuare in scopuri terapeutice pentru revitalizarea musculaturii atrofiate si reeducarea memoriei musculare, mai ales dupa accidentari, dar si in fitness.

Prin complementarea exercitiilor de fitness obisnuite cu cele de electrostimulare musculara, corpul lucreaza mai bine si mai eficient, iar dovada stau rezultatele unor atleti de talie mondiala ca Usain Bolt sau Karim Benzema. Per langa acestia, si Muhammad Ali sau Bruce Lee au utilizat tehnologia EMS.

Ce se intampla cu muschii si articulatiile?

Atunci când o persoană contractă la maxim un mușchi, în cel mai bun caz doar 30% dintre fibrele musculare se află într-o stare de contracție. Restul de 70% sunt într-o stare de recrutare latentă și în așteptare atunci când fibrele care se contractă obosesc. Cu tehnologia EMS, poți stimula electric aceste fibre musculare aflate în stare de repaus pentru a le îmbunătăți rezistența.  Din punct de vedere clinic, se pare că tehnologia EMS este mai eficientă atunci când mușchii sunt foarte slăbiți, respectiv în acele situații în care întâmpini dificultăți la efectuarea exercițiilor antigravitaționale.

Muschi
Muschi

TEHNOLOGIA EMS ACȚIONEAZĂ PRINTR-O CREȘTERE A VITEZEI DE ACTIVARE A UNITĂȚII MOTORII

 

Ca să explicăm pe înțelesul tuturor, sunt necesare aproximativ 10.000 de repetiții pentru activitatea ta cerebrală pentru a învăța cum să transmită repede un mesaj mușchilor prin intermediul celor mai rapide căi nervoase. Acest șablon de contracție devine ,,engrama memoriei” tale. Cu cât mai frecvent este recrutat mușchiul, cu atât corpul devine mai abil în identificarea celui mai rapid mod de recrutare a mușchiului respectiv. Tehnologia EMS îți poate oferi contracții repetate pentru a accelera acest proces de învățare.

TOATE GRUPELE MUSCULARE LUCREAZA SIMULTAN

Față de antrenamentul convențional, aproape toate unitățile motorii sunt activate simultan. Aceasta înseamnă că poți antrena toate cele 9 grupe majore de mușchi în același timp, comparativ cu antrenamentul convențional într-o sală unde îți antrenezi câte o grupă de mușchi după alta. Trebuie să ții cont și de faptul că, pe durata antrenamentului obișnuit, nu poți antrena tot corpul în 20 de minute, avantaj pe care tehnologia EMS ți-l oferă.

TONIFIERE MUSCULARĂ FOARTE EFICIENTĂ

Cu ajutorul tehnologiei EMS se acționează și asupra fibrelor musculare joase în vederea tonifierii acestora datorită parametrilor de antrenament, care pot fi selectați liber.

Aceasta înseamnă că, spre deosebire de antrenamentul convențional la sală, tehnologia EMS nu solicită resurse mari de timp, dar poate implica și exerciții care se execută în timpul ședințelor de Yoga sau Pilates.

ARTICULAȚII PROTEJATE

Impulsurile electrice acționează direct asupra mușchilor, nu se exercită presiune asupra articulațiilor, prin urmare, acestea nu sunt solicitate, așa cum se întâmplă deseori în cazul exercițiile convenționale cu greutăți.

Vezi ce pachet ti se potriveste!

CONCEPT NOU


Concept inovativ de fitness
ce te ajuta sa ECONOMISESTI
TIMP si EFORT
De la: 30 lei / sedinta

PLAN ALIMENTAR


Plan alimentar personalizat
pentru 30 zile si
consultanta personalizata
Doar: 249 lei / luna

PACHET EXCLUSIVE


Ai nevoie de mai multa atentie si
de intimitate maxima?
Avem pachetul potrivit pentru tine!
De la: 69 lei / sedinta

Ultima tehnologie in materie de fitness este, ACUM, disponibila si pentru tine! XBody Berceni by BodyFit iti pune la dispozitie tehnologia wireless pentru o silueta de vis in cel mai scurt timp!

Nutritionistul BodyFit te va ajuta sa scapi de kilogramele in plus si va fi alaturi de tine pe toata perioada de consultanta! Plan nutritional personalizat, in functie de caracteristicile corpului tau! Incearca!

Daca ai nevoie de maximul de intimitate si doresti ca antrenamentul sa se desfasoara one-to-one, antrenor-client, atunci avem solutia optima pentru tine! Testeaza!

Definire musculara


Cea mai intensa si optima varianta pentru un corp sculptat
Testeaza si tu!

Slabire


Fit is the New Sexy!
Testeaza si tu!

Adio, celulita!


Scapa de celulita rapid si eficient!
Lasa-te in grija noastra!

Ai, ca scop, definirea musculara a propriului corp? La XBody Berceni by BodyFit avem toate uneltele necesare pentru ca obiectivul tau sa fie atins intr-un timp foarte scurt! Vino sa ne cunoastem! 

Lasa kilogramele in plus la XBody Berceni by BodyFit si simte-te bine in corpul tau! Stim ca nu ai timp, asa ca iti vom ocupa DOAR 20 min. de 2 ori pe saptamana!

Iti punem la dispozitie o metoda testata si eficienta pentru reducerea sau chiar eliminarea inesteticei celulite! Vino sa te convingi de ce toata lumea ne recomanda!